VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura07/09/2019

ELENI KESIĆ GRAN PRI FESTIVALA "RASPJEVANE PAHULJICE"

 

MRKONjIĆ GRAD, 7. SEPTEMBRA /SRNA/ - Gran pri Međunarodnog festivala dječije pjesme "Raspjevane pahuljice", koji je održan u Mrkonjić Gradu, pripao je Mrkonjićanki Eleni Kesić za "Vilinsku pjesma".

 

Gran pri direkcije festivala pripao je Niki Starčević iz Slovenije za pjesmu "Pozdravimo proletje", dok je specijalna nagrada "Đurađ Đuranović Đuka" otišla u ruke Stefani Tepić iz Mrkonjić Grada za pjesmu "Nepobjedivi".

Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je Ivana Lazendić iz Mrkonjić Grada sa pjesmom "Svet ljubavi", a nagradu za scenski nastup Korina Postružin iz Zagreba sa pjesmom "Superstar".

Direktor festivala Milijana Malić rekla je novinarima da je festival vaspitno-obrazovnog karaktera i da je njegova suština da muzika bude most koji će spojiti sve učesnike.

"Bilo je mnogo sjajnih izvođača koji su stasali u prave zvjezdice", istakla je Malićeva.

U revijalnom dijelu nastupili su prošlogodišnji pobjednici Ozren Tomić i Darija Vračević.

Festival je počeo preksinoć, kada je održano i polufinalno veče na kojem je izabrano 19 izvođača koji su sinoć nastupili u finalu.

Festival je održan u organizaciji Udruženja "Mali princ" iz Mrkonjić Grada i Kulturno-sportskog centra "Petar Kočić", pod pokroviteljstvom opštine.