VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika11/09/2019

POČEO SASTANAK O DEMOGRAFSKOM RAZVOJU SRPSKE

 

BANjALUKA, 11. SEPTEMBRA /SRNA/ - U Banjaluci je počeo sastanak na kome će biti predstavljena naučnoistraživačka studija "Demografski razvoj i populaciona politika Republike Srpske - analiza stanja i prijedlog mjera", koju je na inicijativu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović izradio ekspertski tim kojim je rukovodio Draško Marinković.

 

Sastanku, osim predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske koji čine Savjet za demografsku obnovu, te članovi ekspertskog tima.

Studija predstavlja pregled stanja u oblasti demografske politike u Republici Srpskoj, kao i prijedlog opštih mjera za unapređenje stanja u ovoj oblasti, koje bi trebalo da budu predmet realizacije nadležnih institucija Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Članovi ekspertskog tima su najistaknutiji stručnjaci iz oblasti demografije, reproduktivnog zdravlja i socijalne zaštite Branislav Đurđev, Mirjana Rašević, Mirjana Bobić, Milimir Mučibabić i sociolog Jovanka Vuković.