VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija11/09/2019

NASTAVLJENA PROIZVODNjA NAKON DOGOVORA

 

BREZA, 11. SEPTEMBRA /SRNA/ - Rudari u Rudniku mrkog uglja "Breza" nastavili su proizvodnju prema ranijem planu nakon što je "Elektroprivreda BiH" dogovorila rješenje problema za ovaj rudnik.

 

Predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika Federacije BiH /FBiH/ Sinan Husić rekao je da su rudari u Brezi kontinuirano radili, a da je nakon jučerašnjeg sastanka proizvodnja danas nastavljena po planiranoj dinamici.

On je dodao i da će u Sarajevu danas biti održani sastanci na kojima će biti razmatrana druga šansa za Rudnik mrkog uglja "Zenica".

"Shodno čitavoj situaciji ja ću se danas ponovo sastati s ministrom energetike, rudarstva i industrije FBiH Nerminom Džindićem, a direktor `Elektroprivrede BiH` Bajazit Jašarević pozvao je na sastanak i direktora rudnika `Zenica` Nevzeta Vrškića na kojem će se ponovo razgovarati o stanju u zeničkom rudniku", rekao je Husić za portal "Kliks".

Juče je dogovoreno rješenje problema u rudniku "Breza" u vezi sa kreditnim zaduženjem, dok je rudniku "Zenica" s jamama Stranjani i Stara jama ostalo pod pitanjem budućnosti i opstanka.

Do sada je u jamama pozlilo sedmorici rudara koji su kolima Hitne pomoći prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.