VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/09/2019

UNAPRIJEDITI BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

 

ŠAMAC, 11. SEPTEMBRA /SRNA/ - Opština Šamac će u naredna tri mjeseca sačiniti strategiju bezbjednosti saobraćaja na šamačkom području, rečeno je danas na sastanku načelnika ove opštine Đorđa Milićevića i direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milije Radovića.

 

Radović je nakon sastanka u Šamcu rekao da su predstavnici Agencije naišli na puno razumijevanje i podršku opštine u vezi sa unapređenjem bezbjednosti saobraćaja, te da će zajedno učiniti sve da putevi na ovom području budu bezbjedniji, da ima manje saobraćajnih nezgoda, a prije svega da djeca budu bezbjednija na putu do škole.

"Predstavili smo neke mogućnosti sufinansiranja projekata unapređenja bezbjednosti saobraćaja i dogovorili da u narednom periodu počne izrada strategije bezbjednosti saobraćaja na području opštine Šamac", kaže Radović.

Milićević je naveo da su predstavnici Agencije danas prezentovali šta je potrebno uraditi za poboljšanje bezbjednosti saobraćaja u lokalnim zajednicama.

"Opština Šamac je preuzela obavezu da u naredna tri mjeseca izradi strategiju bezbjednosti saobraćaja kao jedan od glavnih preduslova da sutra konkuriše sa ozbiljnim projektima koji se kandiduju iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, ne samo Agenciji, nego i višim nivoima vlasti", rekao je Milićević.

On je dodao da je projektima koje sufinansiraju opština i Agencija potrebno poboljšati bezbjednost, naročito u blizini škola, te obezbijediti pokrivenost video-nadzorom određenog dijela grada.