VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika12/09/2019

KOMPROMISOM DO FORMIRANjA VLASTI

 

MOSTAR, 12. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora /HNS/ Dragan Čović i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak saglasni su da problem formiranja vlasti u BiH mora biti riješen konsenzusom partnera u BiH - SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA, koji su izabrani kao demokratski predstavnici konstitutivnih naroda.

 

Čović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH je, govoreći o važnosti hitnog formiranja vlasti na svim nivoima BiH, naglasio da izborni rezultat mora biti sproveden, saopšteno je iz HNS-a.

"Predstavnici hrvatskog naroda isključivo su opredijeljeni za EU i NATO, kao i za saradnju i stabilizaciju odnosa pri pronalasku kompromisa u svim važnim pitanjima za BiH", navedeno je u saopštenju.

Prilikom susreta u Mostaru izražena su očekivanja o ubrzanom procesu reformi i integraciji u EU i NATO, kao i skorom formiranju vlasti, kako bi institucije BiH, oba doma Parlamentarne skupštine BiH, sva tijela i Savjet ministara - počeli da funkcionišu.