VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija14/09/2019

PAŠALIĆ: PODRŠKA MLADIMA U POKRETANjU BIZNISA

 

LAKTAŠI, 14. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić ukazao je danas na značaj podrške mladima da se bave poljoprivredom.

 

Tokom posjete porodici Mijatović u Šušnjarima kod Laktaša, Pašalić je rekao
da je ovo domaćinstvo dobar primjer kako se predanim radom u poljoprivredi može pristojno zaraditi.

Pašalić je najavio da će resorno ministarstvo mladom bračnom paru Mijatović pružiti podršku da razvije posao proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.

"Sugerisali smo im kako da obezbijede dodatna sredstva za zapošljavanje, a sufinansiraćemo i nabavku dodatne mehanizacije", rekao je Pašalić Srni.

On je naveo da su Mijatovići diplomirani inženjeri poljoprivrede, koji su odlučili da stečeno znanje tokom školovanja iskoriste na svom imanju, te pokrenu proizvodnju organskog mlijeka koje plasiraju isključivo na domaćem tržištu.

Pašalić ističe da će resorno ministarstvo podržati rad i svih drugih nezaposlenih poljoprivrednika, koji odluče da pokrenu svoj biznis, za šta Ministarstvo već izdvaja određena sredstva.

On je rekao da na biroima za nezaposlene ima više od 400 diplomiranih agronoma i inženjera poljoprivrede.

"Oni su skloni da čekaju posao u institucijama i upravama, gdje već ima previše zaposlenih, dok sa druge strane svoje znanje mogu da primjene u proizvodnji i realnom sektoru i ostvare adekvatnu zaradu", rekao je Pašalić.