VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo17/09/2019

SVETA LITURGIJA POVODOM SLAVE GRADA

 

ISTOČNO SARAJEVO, 17. SEPTEMBRA /SRNA/ - Istočno Sarajevo proslaviće danas krsnu slavu Svetog Petra Dabrobosanskog i 26 godina postojanja, a tim povodom biće služena liturgija u Crkvi Svetog Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima.

 

Liturgija će biti služena u 9.00 časova, a u 13.00 časova planirano je lomljenje slavskog kolača i ručak u svečanom salonu "Dar" u Istočnoj Ilidži.

U okviru slavskih svečanosti sinoć je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo održana svečana akademija na kojoj su dodijeljena priznanja i nagrade.

Povelju grada Istočno Sarajevo, koja je ove godine dodijeljena Vladi Srbije, predsjednik gradske Skupštine Miroslav Lučić sinoć je uručio izaslaniku predsjednika Vlade Srbije Zoranu Đorđeviću.

Primajući nagradu, Đorđević, koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, rekao je da će Srbija nastaviti da podržava ne samo Istočno Sarajevo, nego i cijelu Republiku Srpsku, koja je u srcu svakog građanina Srbije.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je priznanje dodijeljeno Vladi Srbije znak duboke zahvalnosti, prije svega, za finansijsku podršku koja je uslijedila u tri ciklusa u posljednje tri godine.

Zlatna plaketa grada posthumno je dodijeljena nekadašnjem gradonačelniku Predragu Lasici, koji je dao nemjerljiv doprinos izgradnji grada, a primila ju je njegova supruga.

Zahvalnica je dodjeljena aktuelnom ambasadoru BiH u Japanu Siniši Berjanu zbog njegovih zasluga u razvoju Univerziteta Istočno Sarajevo i promociji grada.