VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika18/09/2019

POČELA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

 

BANjALUKA, 18. SEPTEMBRA /SRNA/ - U Banskom dvoru u Banjaluci počela je sjednica Glavnog odbora SNSD-a na kojoj će biti razmatrana aktuelna politička situacija u BiH i kompletirano rukovodstvo stranke.

 

Sjednici, između ostalih, prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, dosadašnji potpredsjednici Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nikola Špirić, Nebojša Radmanović i Marko Vidaković, te generalni sekretar Luka Petrović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je ranije da će ova stranka održati sjednicu Glavnog odbora na kojoj će biti pripremljen kvalitetan odgovor na Programsku deklaraciju SDA, a za afirmaciju stavova i mjera tražiće podršku i opozicije u Srpskoj.

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je da je deklaracija SDA još više usložila situaciju u BiH i poručio da će SNSD nastaviti sa sprovođenjem rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti Ustava i vojne neutralnost.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević istakao je za Srnu da će, osim razmatranja aktuelne situacije u BiH, na sjednici biti kompletirano stranačko rukovodstvo.

Prema njegovim riječima, Glavni odbor, koji broji 500 članova, izabraće pet potpredsjednika i generalnog sekretara stranke.

Prije sjednice Glavnog odbora, održana je sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a.