VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija22/09/2019

PRVI STAN IDE BANjALUČANINU IGORU DAČEVIĆU

 

BANjALUKA, 22. SEPTEMBRA /SRNA/ - Igor Dačević iz Banjaluke dobitnik je prvog stana u nagradnoj igri "10 računa izbroji i stan osvoji", koju organizuju Vlada Republike Srpske s ciljem suzbijanja sive ekonomije.

 

Riječ je o dvosobnom stanu, površine 53,15 metara kvadratnih, koji se nalazi u novogradnji u Ulici Karađorđeva u Banjaluci.

Osim stana, izvučeno je i pet vaučera u vrijednosti od 500 KM koje dobitnici mogu potrošiti u prodajnim objektima "Bingo", pet dobitnika vaučera od 500 KM, te po jedan dobitnik vaučera od 1.000 i 2.000 KM, koje će srećni vlasnici imati priliku da zamijene za robu u poslovnicama "M:tela".

Izvlačenja nagrada održano je večeras u direktnom TV prenosu u programu Radio-televizije Republike Srpske.

U najvećoj nagradnoj igri u Republici Srpskoj, koju Vlada Srpske organizuje u saradnji sa Udruženjem ekonomista "Svot", do sada je pristiglo oko 1,2 miliona koverti.

Dobitnik drugog stana u ovoj nagradnoj igri, koja je počela 15. jula, biće poznat 29. septembra, trećeg 6. oktobra, a četvrtog 13. oktobra, do kada građani mogu slati koverte.

Sve koverte koje ne budu izvučene u prvom kolu, ostaju i učestvuju i u svim narednim izvlačenjima.

Trošak plaćanja poreza na dobitak za stan snosiće Vlada Republike Srpske, a Notarska komora Srpske snosiće troškove prepisa i knjiženja stana.