VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo23/09/2019

DAVIDOVIĆEVA U BIJELJINI OTVORILA REGIONALNU KONFERENCIJU MLADIH

 

BIJELJINA, 23. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je danas u Bijeljini Treću regionalnu konferenciju omladinskih organizacija iz Srpske i Srbije, koja se održava radi njihovog čvršćeg povezivanja.

 

Davidovićeva je istakla da ova konferencija ima višestruk značaj - prije svega radi povezivanja mladih, upoznavanja, saradnje i razmjene iskustava.

"Izuzetno je važna njihova saradnja u budućnosti kako bi pokušali zajedno da apliciraju za projekte i da koriste sredstva evropskih fondova, te na osnovu toga i realizuju te projekte", rekla je Davidovićeva na otvaranju konferencije.

Ona je izrazila uvjerenje da će i ova, kao i prethodne dvije regionalne konferencije, biti uspješna.

"Izuzetno je značajan ovaj način povezivanja mladih koji radimo pozivajući kolege iz Srbije i Rusije. Već postoje određeni projekti koji su u fazi realizacije", rekla je Davidovićeva novinarima.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Srbije Darko Stanić rekao je da je zadovoljstvo prisustvovati ovakvim skupovima koje organizuje Ministarstvo omladine i sporta Republike Srpske.

"Planiramo već ove godine da organizujemo naše susrete omladinskih organizacija u Srbiji", rekao je Stanić.

Stanić je naveo da je najznačajnije da mladi razmjenjuju iskustva i idu korak po korak ka uspjehu u svim sferama.

Potpredsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Miloš Antunović rekao je da je ovaj skup organizovan u saradnji sa Ministarstvom omladine, porodice i sporta Srpske, ocjenjujući da je to odličan način za uspostavljanje saradnje kako bi se došlo do novih, zajedničkih ideja i njihove realizacije.

"Organizujemo ove konferencije, a njima prisustvuju i omladinske organizacije iz Slovenije i Crne Gore, kao gosti, ali i kao potencijalni saradnici na zajedničkim projektima", rekao je Antunović.

Antunović je rekao da je Omladinski savjet Srpske nedavno sa nekoliko projekata konkurisao preme pretpristupnim sredstvima EU, te da čekaju odgovor.

Konferencija je okupila šezdesetak predstavnika 20 omladinskih organizacija - po 10 iz Srbije i Republike Srpske.

Konferencija se održava u hotelu "Ras" u Etno-selu "Stanišići", i traje do sutra.