VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo24/09/2019

NOVE SPRAVE ZA DVA DJEČIJA IGRALIŠTA

 

SOKOLAC, 24. SEPTEMBRA /SRNA/ - Kod stadiona "Bara" i u dvorištu vrtića na Sokocu postavljene su dodatne sprave na dječijim igralištima vrijednosti 5.000 KM, u okviru projekta "Zajedno za ljepši Sokolac", koji sprovodi Udruženje "Podrška".

 

Predsjednik ovog udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama Snježana Bašević rekla je Srni da su na ova dva igrališta juče i danas postavljene drvene klupe, metalni tobogani, vrteške, klackalice i penjalice, da su uređene podloge na tom dijelu igrališta, obezbijeđen razglas i postavljena dodatna kamera za video nazor u dvorištu vrtića zbog bezbjednosti djece i samog igrališta.

Ona je navela da je obezbjeđenje boljih uslova za dječiju igru samo dio projekta "Zajedno za ljepši Sokolac" ukupne vrijednosti 19.650 KM koji "Podrška" realizuje zahvaljujući Regionalnom programu lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /Reload/ i opštini Sokolac.

Prema njenim riječima, projektom je planirano organizovanje više edukacija o ekologiji i održavanju zdrave sredine, organizovanje sportskih sadržaja, nabavka kanti za otpatke, održavanje radionica i obezbjeđenje materijala za rad volontera.

Baševićeva je podsjetila da je u okviru ovog projekta nedavno odganizovana i akcija "Kad se naše ruke slože sve se može", kojom je obilježen 16. septembar Svjetski dan zaštite ozonskog omotača u kojoj su građani-volonteri učestovali u čišćenju dijela gradskog naselja.

"Ovim projektom se želi poboljšati kvalitet života djece i mladih kroz unapređenje kvalitetnog odnosa prema prirodi, uključivanje svih socijalno isključenih kategorija društva u aktivnosti u zajednici, kao i unapređenje kulturnih i sportskih sadržaja u našoj lokalnoj zajednici", navela je Baševićeva.

Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška" realizovaće ovaj projekat na području opštine Sokolac do februara 2020. godine.

Projekat "Zajedno za ljepši Sokolac" realizuje se uz podršku Reloada koji finansira EU, a sprovodi Razvojni program UN /UNDP/.

Opština Sokolac učestvuje u finansiranju ovog projekta sa 30 odsto.