VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija01/10/2019

REGIONALNI POSLOVNI FORUM PRILIKA ZA KOMPANIJE IZ SRPSKE

 

NOVI SAD, 1. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić izrazio je očekivanje da će tokom Regionalnog poslovnog foruma u Novom Sadu kompanije iz Srpske produbiti dobru poslovnu saradnju sa regionalnim partnerima.

 

"Očekujem da komanije iz Srpske sa svojim regionalnim partnerima, sa kojim već imaju uspostavljene dobre odnose, dođu do još boljih rezultata, odnosno još dublje saradnje", rekao je Đurić Srni pred početak drugog Regionalnog poslovnog foruma u Velikoj sali Privredne komore Vojvodine.

On je naveo da će Forum okupiti 16 zemalja iz regiona što pruža nove prilike kompanijama iz Srpske.

"To je prilika kompanijama iz Srpske da u bilateralnim razgovorima razmjene iskustva, naprave nove poslove, naravno u granicama realnih mogućnosti", rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, Srpska na ovakvim skupovima najprije može ponuditi svoje atraktivne turističke potencijale, kao i proizvode po kojima je poznata u regionu.

"Na Sajmu turizma u Novom Sadu Srpska će ponuditi ne samo regionu, nego i Evropi svoje atraktivne turističke potencijale, poput Olimpijskog centra `Jahorina`. Na tom sajmu biće prisutni Turistička organizacija Republike Srpske, sa regionalnim i lokalnim turističkim organizacijama", rekao je Đurić.

On je naveo da ovakvi skupovi, putem bilateralnih razgovora, nude dogovore, koji će rezultirati zajedničkim nastupom kompanija iz raznih zemalja regiona na drugim tržištima.

Tokom 2. Regionalnog poslovnog foruma, koji će trajati do petka, 4. oktobra, biće održani i brojni bilateralni susreti poslovnih ljudi iz raznih privrednih i poljoprivrednih sektora.

Forum su organizovali Autonomna pokrajina Vojvodina i Skupština evropskih regija, u saradnji sa vojvođanskom Privrednom komorom, Razvojnom agencijom Vojvodine, Novosadskim sajmom i Evropskom mrežom preduzetništva.