VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika04/10/2019

PAVLOVIĆ: OKUPLJANjE RADNIKA POLITIČKI INSTRUISANO

 

PRIJEDOR, 4. OKTOBRA /SRNA/ - Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da skupštinska većina smatra da radnici Doma zdravlja Prijedor i Dječijeg vrtića "Radost" odlično obavljaju svoj posao, a da je okupljanje radnika ispred skupštinske sale politički instruisano od "pojedinaca iz kafane".

 

"Cilj jučerašnjeg instruisanog okupljanja je zaštita svojih političkih kadrova preko leđa radnika", rekao je Pavlović na zajedničkoj konferenciji za novinare više odbornika u Prijedoru.

On je naveo da su pojedini odbornici na jučerašnjem zasjedanju lokalnog parlamenta pokušali stvoriti sliku da skupštinska većina ima nešto protiv zaposlenih u ustanovama čiji su direktori juče smijenjeni, koji su se okupili ispred zgrade gradske uprave da protestuju protiv smjena.

"To apsolutno nije istina", rekao je Pavlović, sa kojim su na konferenciji za novinare bili i predstavnik PDP-a i dva samostalna odbornika.

Pavlović je dodao da su istog stava i Klub odbornika SDA, odbornik DF-a i dio odbornika SDS-a, ali da nisu mogli prisustvovati konferencije za medije zbog privatnih obaveza.

"Skupštinska većina nije zadovoljna radom ovih direktora i donijela je takvu odluku. Svi naši građani moraju shvatiti da su promjene u našem gradu počele i da tek dolaze", poručio je Pavlović.

Samostalni odbornik Ranko Kolar rekao je da statuti javnih preduzeća i ustanova čiji osnivač je grad nisu u skladu sa Zakonom o upravi i lokalnoj samoupravi, nego su u skladu sa potrebama direktora tih preduzeća i ustanova.

"Mi smo već podnijeli inicijativu za promjenu skupštinskih odluka što se tiče Zavoda za izgradnju grada. Veoma brzo ćemo podnijeti inicijativu za izmjenu odluka za akcionarska društva i za zatvorena", rekao je Kolar.

Odbornik PDP-a Dalibor Grabež rekao je da Komisija za izbor i imenovanje, čiji je on predsjednik, odluke o imenovanju vršilaca dužnosti direktora donosi na prijedlog Skupštine, a ne gradonačelnika, kako tvrdi druga strana, te da je sve u vezi sa imenovanjima i razrješenjima na jučerašnjoj sjednici urađeno u skladu sa zakonom.

Samostalni odbornik Duško Miletić rekao je da ne stoje izjave DNS-a i gradonačelnika Prijedora da skupštinska većina radi protiv zaposlenih u javnim ustanovama čiji su direktori juče smijenjeni.

"Ne slažem se s tim navodima. Ja imam samo pohvale za te radnike", dodao je Miletić.

Na jučerašnjoj sjednici smijenjeni su direktori Doma zdravlja Prijedor i Dječijeg vrtića "Radost" Slavica Popović i Gordana Jekić, obje kadrovi DNS-a, a za vršioce dužnosti imenovane Milica Marjanović na prijedlog SNSD-a i Bojana Kos na prijedlog Kluba samostalnih odbornika koji čine četvorica odbornika koja su istupila iz DNS-a, čiji član je bila i novoimenovana direktorka.