VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika04/10/2019

POTREBNI JEDINSTVO SRBA I PUNA SARADNjA SA MATICOM

 

BANjALUKA, 4. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković smatra je neophodno jedinstvo Srba, puna solidarnost i saradnja sa maticom Srbijom, te obezbjeđivanje prisustva matične države u svakom obliku, pogotovo sada kada se dešavaju aktivnosti koje na duže staze mogu direktno uticati na položaj srpskog naroda.

 

Stoilković, koji je danas razgovarao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, izjavio je za RTRS da je u Banjaluci imao priliku da sa važnim ljudima u Republici Srpskoj razmijeni informacije o političkoj situaciji, aktivnostima, događajima, problemima i svemu što opterećuje položaj Srba.

"Ovakvi susreti uvijek imaju pozitivan odraz i kvalitetan uticaj na srpsko nacionalno biće u Makedoniji, podsticaj na borbu za ostvarivanje prava našeg naroda i jačanje osjećaja nacionalne pripadnosti što će nam biti neophodno u pripremama oko eventualnog održavanja popisa stanovništva koji svakako slijedi iduće ili neke druge godine", rekao je Stoilković.

On je naveo da je Republici Srpskoj, kao drugoj matici Srba, poželio političku stabilnost i ekonomski napredak, a Miloradu Dodiku ličnu sreću u narednom periodu, a posebno u hrabrom i odlučnom vođenju srpskog naroda i Srpske.