VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura09/10/2019

NUŠIĆEVE "PRIPOVETKE JEDNOG KAPLARA" PRED BRATUNAČKOM PUBLIKOM

 

BRATUNAC, 9. OKTOBRA /SRNA/ - Glumci Narodnog pozorišta iz Beograda Zoran i Nina Ćosić izveli su u Bratuncu predstavu "Pripovetke jednog kaplara", po tekstu Branislava Nušića.

 

U bioskopskoj sali Doma kulture oni su sinoć dočarali Nušićevo djelo koje opisuje period srpsko-bugarskog rata kroz priče o tragici malih, običnih ljudi.

Ova predstava odigrana je u okviru četvrtih "Bratunačkih duhovnih večeri", manifestacije tokom koje se svakog mjeseca organizuje nekoliko kulturnih i duhovnih sadržaja.

"Osim ove predstave, prvi put ove godine imali smo program za najmlađe u okviru te manifestacije. U prepunoj bioskopskoj sali najmlađima se predstavio Branko Kockica", rekao je direktor Doma kulture Radovan Petković.

On je najavio da će 11. oktobra, u okviru Dana Srbije u Republici Srpskoj, u bratunačkom Domu kulture nastupiti Gudački orkestar Beogradske filharmonije.

"Poslije otvaranja manifestacije u Banjaluci, Bratunac će biti prvo mjesto u kojem će, u prisustvu predstavnika Srpske i Srbije, nastupiti članovi Gudačkog orkestra Beogradske filharmonije", naveo je Petković.