VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura14/10/2019

POČINjE FILMSKI KAMPUS U TREBINjU

 

TREBINjE, 14. OKTOBRA /SRNA/ - U Trebinju večeras počinje 9. Filmski kampus na kojem će učestvovati dvadesetak studenata sa filmskih akademija iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Federacije BiH, kao i istaknuti filmski umjetnici.

 

Direktor Kinoteke Republike Srpske Snježan Lalović izjavio je ranije Srni da će predavači, između ostalih, biti filmski autori, poput Gorana Radovanovića i Lordana Zafranovića, te upravnik Arhiva Jugoslovenske kinoteke Aleksandar Erdeljanović.

On kaže da će do 20. oktobra svako veče biti organizovane filmske projekcije, a Kampus večeras otvara "Tango argentino" Gorana Paskaljevića iz 1992. godine.

Lalović je naveo da će tokom Kampusu biti održana predavanja i da je značajan zbog toga što studenti mogu da čuju ono što ne mogu tokom redovnog školovanja.

"`Filmski kampus` prilika je da pokažemo domaće filmove koji važe za klasike jugoslovenske kinomatografije, kao i novija ostvarenja", rekao je Lalović.

On je naveo da će biti prikazani filmovi, poput "Duh vremena", "Okupacija u 26 slika", "Upoznajte Kornelija", "LJubav i moda", "Meso", "Okupirani bioskop", "O životu i smrti".

Ulaz na filmske projekcije je besplatan.

Organizator "Filmskog kampusa" je Kinoteka Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Kulturnim centrom Trebinje.

Kampus će biti otvoren večeras u 19.30 časova u Kulturnom centru.