VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo13/10/2019

VIŠKOVIĆU URUČENA POVELJA OPŠTINE

 

SRBAC, 13. OKTOBRA /SRNA/ - U Srpcu je večeras, povodom Dana i slave opštine - Pokrova Presvete Bogorodice, održana svečana akademija kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković kome je uručena povelja kao znak zahvalnosti za doprinos razvoju ove lokalne zajednice i podršku u kriznim situacijama.

 

Viškoviću je povelja opštine uručena i kao izraz zahvalnosti za odličnu saradnju koju Srbac ima sa Vladom Srpske.

Premijer Višković je istakao da je od 2006. godine u ovu lokalnu zajednicu po raznim osnovama, u različite projekte, uloženo oko 100 miliona KM iz sredstava Investiciono-razvojne banke i Vlade Srpske, što se, kako je naveo, vidi na svakom koraku.

Višković rekao novinarima da ova, kao i sve druge lokalne zajednice, imaju pažnju Vlade i da će tako biti i u narednom periodu, u opštini Srbac kroz podršku projektima usmjerenim na poboljšanje života stanovnika.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da su u toku ili su u planu brojne značajne investicije u infrastrukturne projekte, koji će biti realizovani uz podršku Vlade, te naveo rekonstrukciju puta od Crnaje do Šeškovca u sklopu priključne mreže za auto-put "9. Januar".

"To za nas ima nemjerljiv značaj, naročito za mještane sela koja gravitiraju tom području", rekao je Dragosavljević.

On je objasnio da je rekonstrukcija ovog puta u završnoj fazi i da treba oko 15 dana da ta investicija bude završena.

"U toku je rekonstrukcija i vodoprivrednih objekata, odnosno vrbasko-savskog nasipa, koji podrazumijeva višemilionski projekat rekonstrukcije crpnih stanica", precizirao je Dragosavljević.

On je istakao da je i obilježavanje Dana i slave opštine prilika da se ojača jedinstvo, da se okupe i zajedno bore za prosperitet opštine.

Dragosavljević je napomenuo da je svečana akdemija dio aktivnosti organizovanih povodom 14. oktobra i dodao da je juče služen parastos za poginule borce, te položeni vijenci na centralno spomen-obilježje, a da je za sutra, na sam praznik, zakazana svečana litija i slavski obred.

Akademiji su prisustvovali potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković, ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, šef predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, sveštenstvo i brojni drugi gosti.