VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana16/10/2019

ĐURIĆ: ZASTRAŠIVANjE SA KRAJNjIM CILJEM ISELJAVANjA SRBA

 

BEOGRAD, 16. OKTOBRA /SRNA/ - Jedna od glavnih meta operacije pripadnika specijalnih snaga policije Kosova /ROSU/, koji su rano jutros upali na sjever Kosmeta naoružani do zuba, bio je komandir operative KPS regiona sjever - Željko Bojić, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

 

"Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sever - Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima", rekao je Đurić.

On je naglasio da je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja, kriminalizovanja Srba i podvrgavanja represiji da bi bio ostvaren krajnji cilj, a to je njihovo iseljavanje.

"Sve ovo je deo scenarija da Srbi budu kriminalizovani, da budu povezani sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosova i Metohije, pa i sa ubistvima", rekao je Đurić za Televiziju "Pink".

On je pozvao Prištinu da se "prestane igrati mirom".

Đurić je potvrdio da su specijalci Rosu oko 6.00 časova napustili sjever Kosovske Mitrovice i uputili se ka jugu.

Rano jutros oko stotinu pripadnika specijalne jedinice Rosu sa 24 džipa i specijalnih oklopnih vozila upalo je na sjever Kosova i Metohije.