VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija17/10/2019

RIJEŠITI IMOVINSKOPRAVNE ODNOSE NA PALAMA

 

PALE, 17. OKTOBRA /SRNA/ - Na Palama je danas održan sastanak načelnika Boška Jugovića i pravobranioca Republike Srpske Milimira Govedarice na kojem je bilo riječi o rješavanju imovinskopravnih odnosa na području ove lokalne zajednice, koji se odnose na velike investicione projekte.

 

Govedarica je novinarima rekao da je današnja posjeta samo jedna u nizu posjeta lokalnim zajednicama radi rješavanja imovinskopravnih odnosa, koji utiču na realizaciju velikih investicionih projekata, a koji se odnose na Olimpijski centar "Jahorina" i druga ozbiljna preduzeća na ovom području.

"Na današnjem sastanku bazirali smo se na unapređenja poboljšanja rada komisija da bi što prije riješili imovinskopravne odnose kroz procese izlaganja, prvenstveno na Jahorini i rubnim područjima prema Federaciji BiH /FBiH/, što je bitno za ovaj kraj, ali i za Republiku Srpsku", istakao je Govedarica.

On je dodao da će Pravobranilaštvo nastaviti konstruktivnu saradnju sa opštinom Pale, kao i sa ostalim opštinama iz Sarajevsko-romanijske regije.

Jugović je zahvalio Govedarici za posjetu, navodeći da su na sastanku razgovarali o aktelnim dešavanjima u opštini Pale.

"Na Sarajevsko-romanijskoj regiji, Pale su interesantne zbog rubnih područja prema opštini Istočni Stari Grad, prema Goraždu, a u svom sastavu ima i Jahorinu. U narednom periodu nastojaćemo da otklonimo sve eventualne nedostatke postojećih aktivnosti na Palama. Sve ono što opština Pale odluči, Pravobranilištvo potvrđuje jer je riječ o republičkoj imovini", naveo je Jugović.

On je rekao da, kada je riječ o planini Jahorini, postoje određeni dijelovi u kojima se prepliće vlasništvo Republike Srpske, opštine i šumarstva, zbog čega je neophodno održati kontinuitet ovakvih sastanaka.

Jugović je istakao da su Pale na putu da postanu respektabilan turistički centar.

Prema njegovim riječima, kada je riječ o Jahorini, kapaciteti stambenih jedinica i hotelskih sadržaja biće usmjereni prema Palama, jer će planina dostići maksimum gradnje zbog čega je neophodno da turistički sadržaji budu preneseni.

"Tu sigurno možemo govoriti o izgradnji novih hotela koji će doprinijeti da se Pale razvijaju i ostvare benefite od Jahorine. Tako bismo postali respektabilan turistički centar", ocijenio je Jugović.