VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija17/10/2019

POZITIVAN POSLOVNI REZULTAT OD OKO 687.000 KM

 

ISTOČNO SARAJEVO, 17. OKTOBRA /SRNA/ - U saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom, preduzeće "Šume Republike Srpske" uspjelo je u proteklih devet mjeseci da ostvari pozitivan finansijski poslovni rezultat u iznosu od oko 687.000 KM, izjavio je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Slaven Gojković.

 

Nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Istočnom Sarajevu, Gojković je rekao da je u pomenutom periodu pet šumskih gazdinstava uspjelo da izađe iz negativnog rezultata u pozitivan i dodao da je šumarska kuća "Ognjište" poslovala negativno.

"Riječ je o ugostiteljskom objektu koji tek od decembra ponovo počinje sa radom, tako da će se taj negativni rezultat ispraviti", rekao je direktor "Šuma" novinarima, navodeći da je opredjeljenje i Vlade Republike Srpske i preduzeća da se nastavi sa mjerama koje su ranije preduzete u ovoj firmi.

On je rekao da u zavisnosti od poslovanja šumskog gazdinstva, nijedan direktor neće biti pošteđen smjene i dodao da tamo gdje se izvrši smjena kadra, radi se kontrola poslovanja, a u uključuje se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske koje takođe vrši kontrolu.

Prema njegovim riječima, gdje se utvrdi krivična odgovornost, biće podnesena i krivična prijava.

Gojković je rekao da je u proteklih šest mjeseci 11 šumskih gazdinstava poslovalo negativno, a da je u zadnja tri mjeseca njih osam krenulo ka pozitivnom rezultatu, dok su tri šumska gazdinstva pokazala još veći negativni rezultat.

"U prošlom periodu već su izvršene neke smjene, a novi direktori nisu mogli ni intervenisati za ovaj kratki period. Imamo naznake da se tu popravlja stanje i da je već jedno gazdinstvo iz negativnog rezultata prešlo u pozitivno"", naglasio je Gojković.

Prema njegovim riječima, pet šumskih gazdinstava je iz negativnog poslovanja prešlo u pozitivno, a neki od njih su čak dobro poslovali.

"Najveći iskazan negativni rezultat je Šumsko gazdinstvo 'Oštrelj-Drinići'", rekao je Gojković, dodavši da je u tom gazdinstvu imenovan novi direktor.

On je pozvao fizička lica koja tvrde da zaposleni u "Šumama Srpske" sijeku njihovu šumu da to prijave ovom preduzeću da bi se ispitala istinitost tih navoda i eventualno kaznili počinici bespravne sječe, a fizička lica obeštetila.