VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija17/10/2019

GAŠIĆ: PODRŠKA RAZVOJNIM PROJEKTIMA

 

ISTOČNO SARAJEVO, 17. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da ministarstvo koje predvodi prati rad turističkih organizacija gradova i opština u Srpskoj i daje podršku razvojnim projektima i promotivnim aktivnostima.

 

Gašićeva je razgovarala sa direktorima turističkih organizacija Istočno Sarajevo, Pale, Sokolac i Trnovo o aktuelnom stanju u turizmu u ovim lokalnim zajednicama, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Na sastanku je rečeno da je u razvoju turizma na području regije značajna uloga Olimpijskog centra "Jahorina", te da su i promotivne aktivnosti usmjerene na dodatnu promociju Jahorine kao destinacije sa atraktivnim sadržajima tokom cijele godine i za različite ciljne grupe turista.

Razgovarano je i o problemima naplate boravišne takse, kao i o planovima za izradu strateškog dokumenta u kojem će biti definisani pravci razvoja turizma u Republici Srpskoj za naredni period, navodi se u saopštenju.