VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija18/10/2019

JAHORINA OD POSEBNOG INTERESA ZA OPŠTINU

 

PALE, 18. OKTOBRA /SRNA/ - Odbornici skupštine opštine Pale donijeli su danas odluku da se Olimpijskom centru "Jahorina" dodijeli određeno zemljište po tržišnoj cijeni za izgradnju gondole i parkinga, te da je to preduzeće od posebnog interesa za lokalnu zajednicu.

 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je odbornicima koji su donijeli ovu odluku.

"Po isplati zemljišta koje će se platiti po tržišnoj cijeni, tačno ćemo utvrditi koji dio sredstava će biti uvršten u budžetu za iduću godinu, a koji dio će putem investicija biti vraćen na Jahorinu, što je svakako i cilj", istakao je Jugović.

On je naveo da opština ulaže sve napore u razvoj Pala i Jahorine kao turističkog mjesta.

Prema njegovim riječima, iduće godine bi trebalo maksimalno podržati ljetni turizam, jer nakon završetka zimske sezone očekuje se da na planini budu urađeni određeni trotoari, staze, klupe, da se sanira određeni dio puta kako bi time dali dodatni podsticaji za razvoj turizma na ovoj olimpijskoj planini.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina rekao je da su odbornici Skupštine opštine Pale po zna koji put jednoglasno podržali sve projekte koji se tiču Olimpijskog centra "Jahorina" i da će tako biti i ubuduće.

"Mislim da je vrijeme da se malo ozbiljnije porazgovara kada je riječ o Jahorini i planovima za budućnost. Svi akteri koji učestvuju u izgradnji Jahorine, od elektrodistribucije, komunalnog, vodovoda i drugih preduzeća trebali bi da sjednu za sto i donesu jasne kriterijume i pravce i naprave sveobuhvatnu strategiju", naveo je Škipina.

On je dodao da su sve stvari koje se dešavaju na Jahorini pozitivne i opština Pale od njih ima mnogo koristi.

Šef kluba odbornika PDP-a Igor Tošić rekao je da su Olimpijskom centru "Jahorina" oko sedam i po dulumu dali po početnoj cijeni od 300 KM.

On je dodao da će podrška opštine Pale Jahorini doprinijeti unapređenju turizma.

"PDP je imao konkretan zaključak da se pola sredstava od tog prihoda vrati kroz investicije na Jahorini jer je planina sigurno najveća fabrika u kojoj brojni ljudi ostvaruje primanja, posebno u zimskoj sezoni. Na taj način razvojem destinacije putem kojim ona sada ide, otvoriće veliki broj radnih mjesta", naglaša Tošić.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je na današnjoj, jednoj od važnijih sjednica, kojoj su prisustvovala 23 odbornika najviše pažnje bilo fokusirano na uloge elektronskih medija što po njemu, nije bilo toliko bitno.