VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura18/10/2019

POZORIŠNA SEZONA OTVORENA PREDSTAVOM "ŠTO TE NEMA"

 

BANjALUKA, 18. OKTOBRA /SRNA/ - Premijerom predstave "Što te nema", autora Marijane Aracki i u režiji Erola Kadića, u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci večeras je otvorena 90. pozorišna sezona.

 

Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, Narodnog pozorišta iz Mostara i mostarskog Hrvatskog narodnog kazališta.

Uoči odigravanja predstave, u skladu sa odlukom Umjetničkog savjeta Narodnog pozorišta Srpske, dodijeljene su nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u prethodnoj pozorišnoj sezoni.

Za najbolju predstavu proglašena je "Zločin i kazna" u režiji Dušana Petrovića, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Anja Ilić proglašena je za najbolju glumicu za ulogu Anjese u predstavi "Škola za žene" i ulogu Medi u predstavi "Kako zasmijati Boga".

Za najboljeg glumca proglašen je Željko Stjepanović za ulogu Arnolfa u predstavi "Škola za žene", za ulogu Lužina u predstavi "Zločin i kazna" i za ulogu Pulja u komadu "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja".

Večerašnjom premijerom obilježen je i 89. rođendan Narodnog pozorišta Republike Srpske.