VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo20/10/2019

REGOJE PONOVO ČLAN UPRAVNOG ODBORA SIKOM-a

 

SARAJEVO, 20. OKTOBRA /SRNA/ - Načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH Nebojša Regoje ponovo je izabran za člana Upravnog odbora Udruženja javnih komunikatora jugoistočne Evrope /SIKOM/ na dvije godine.

 

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH su naveli da je na redovnom godišnjem zasjedanju Generalne skupštine SIKOM-a u Beogradu na mjesto predsjednika ove organizacije ponovo imenovan šef Predstavništva Evropske komisije u Zagrebu Ognian Zlatev.

Dvogodišnji mandati obnovljeni su i dosadašnjim članovima Upravnog odbora - načelniku Odjeljenja za komunikacije Ministarstva za evropske integracije Srbije Ivani Đurić, portparolima Kancelarije EU u Prištini Dinki Živalj i za regionalnu politiku u Evropskoj komisiji u Briselu Kristijanu Šparu.

Vuk Vujnović iz Crne Gore ostao je na mjestu generalnog sekretara SIKOM-a još dvije godine.

Godišnja skupština održana je drugog dana redovne godišnje konferencije Udruženja pod nazivom "Vladine komunikacije u doba populizma", koja je održana juče i u petak, 18. oktobra.

Učesnici konferencije razgovarali su o uporednim iskustvima, primjerima dobre prakse i načinima kako javne institucije mogu zadobiti pažnju, povjerenje i podršku građana za proevropske politike, u okruženju koje obiluje jednostavnim populističkim i antievropskim porukama, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH.

Sedmu godišnju konferenciju SIKOM-a zajedno su organizovali Program za medije u jugoistočnoj Evropi, njemačka Fondacije "Konrad Adenauer" i Udruženje javnih komunikatora jugoistočne Evrope.

SIKOM je međunarodno neprofitno strukovno udruženje državnih službenika za komunikaciju iz 13 zemalja jugoistočne Evrope, osnovano 2013. godine u Budvi.

Cilj ove organizacije je afirmacija najviših etičkih i profesionalnih standarda komuniciranja u javnom sektoru i dobrog upravljanja, kroz profesionalnu razmjenu između službenika za komunikacije u javnom sektoru u jugoistočnoj Evropi.