VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet20/10/2019

UZDRŽATI SE OD BRZIH REAKCIJA NA NEGATIVNE POTEZE

 

MOSKVA, 20. OKTOBRA /SRNA/ - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da neke zemlje preduzimaju provokacijske korake na globalnoj areni pokušavajući da jednu zemlju okrenu protiv neke druge.

 

Lavrov je rekao da je ponekad bolje uzdržati se od brze reakcije na negativne poteze.

"Možda su upravo ti potezi osmišljeni da isprovociraju vašu reakciju, koja bi kasnije bila upotrebljena da okrene neke druge zemlje protiv vas", rekao je Lavrov u intervjuu za televizijski kanal "Rusija-1".

On ističe da odgovor mora da uslijedi kada ti potezi pogađaju nacionalne interese zemlje, odnosno ono što je za državu od suštinske važnosti.

Lavrov je podsjetio na postupke prethodnog američkog predsjednika Baraka Obame, koji je "iz čiste pakosti zaplijenio rusku imovinu i protjerao ruske diplomate kada je njegova administracija bila u agoniji, pokušavajući da osveti poraz demokrata na predsjedničkim izborima".

Šef ruske diplomatije je podsjetio da Rusija tada nije reagovala, prenio je TASS.

"Mi nismo odmah reagovali, jer smo shvatili da je to bio korak usmjeren prevashodno protiv Donalda Trampa kako bi njegov mandat počeo sa tako lošim odnosima sa Rusijom", rekao je Lavrov.

Međutim, kaže Lavrov, američki Kongres nije dopustio Trampu da razvija normalne odnose sa Rusijom.