VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura23/10/2019

PREDSTAVLJANjE NOVIH IZDANjA I PROMOCIJA ZBORNIKA RADOVA

 

BANjALUKA, 23. OKTOBRA /SRNA/ - Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ predstaviće svoja nova izdanja na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

 

ANURS će danas promovisati i Zbornik radova "25 godina Republike Srpske-specijalne i paralelne veze", predsjednika ANURS Rajka Kuzmanovića, najavljeno je iz ove institucije.

Na Beogradskom sajmu biće promovisani i Zbornik radova "Stanje i perspektive razvoja sela u Republici Srpskoj", o kojem će govoriti potpredsjednik ANURS Vaskrsija Janjić, te Zbornik radova "Savremeni materijali" i istoimeni naučni časopis, o kojima će govoriti generalni sekretar ANURS Dragoljub Mirjanić.

Na ovoj manifestaciji biće promovisan i Zbornik radova "Visoko obrazovanje - putevi i stranputice" i zbornik radova "Nastava istorije u Republici Srpskoj - stanje i perspektive", o kojima će govoriti Drago Branković.

Planirana je i promocija Zbornika radova "Srpska filozofija ili filozofija kod Srba" i knjiga autora Alekse Buhe "Kraći filozofski i politički spisi", o kojoj će govoriti autor, te časopis "Građa o prošlosti Bosne", o kojem će govoriti profesor Radivoj Radić.

Promovisanje zbornika radova predviđeno je za 12.00 časova u sali "Ivo Andrić".