VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija21/10/2019

PREDSTAVLJENO DJELO O EKONOMIJI REPUBLIKE SRPSKE

 

BEOGRAD, 21. OKTOBRA /SRNA/ - Knjiga "Ekonomski život Republike - 20 godina rizika i nagrada", autora Saše Stevanovića, predstavljena je danas na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

 

Stevanović je naveo da ovo djelo, u izdanju banjalučke "Bjesede", govori o ekonomskim izazovima i mogućnostima ekonomskog sistema Republike Srpske.

"Ključne poruke u knjizi su da se ekonomija Republike razvija, da ekonomski sistem napreduje, a da njegova dinamika možda nije željenom brzinom", rekao je on.

Stevanović je naveo da je knjigu pisao na osnovu podataka do kojih je mogao da dođe i uz analiziranje i ekonomija u regionu.

"Trenutno unutar sistema imamo ogromnu količinu likvidnosti, banke drže sredstva iznad obaveznih rezervi s jedne strane, a potrebno je napraviti neke nove investicione projekte", rekao je Stevanović.

On je naveo da je u knjizi navedeno na koji način Republika Srpska može da postigne viši stepen ekonomskog rasta i kako bi on mogao da bude duplo veći nego sada.