VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo07/11/2019

SAVČIĆ SUTRA NA OBILJEŽAVANjU KRSNE SLAVE BORS-a U NEVESINjU

 

BANjALUKA, 7. NOVEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić prisustvovaće sutra u Nevesinju obilježavanju krsne slave Boračke organizacije - Mitrovdana.

 

U Nevesinju će istovremeno biti obilježeno 27, odnosno 25 godina od mitrovdanskih bitaka 1992. i 1994. godine na nevesinjskom ratištu.

Iz Boračke organizacije Republike Srpske najavljeno je da će u svim opštinama i gradovima Republike Srpske u organizaciji opštinskih i gradskih boračkih organizacija biti obilježena krsna slava Sveti velikomučenik Dimitrije - Mitrovdan.

Iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske saopšteno je da je programom obilježavanja mitrovdanskih bitaka 1992. i 1994. godine na nevesinjskom ratištu u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova sutra u 9.00 časova predviđena Sveta arhijerejska liturgija u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Nevesinju.

Za 11.30 časova najavljeni su parastos i polaganje vijenaca na centralnom spomeniku poginulim borcima Nevesinja u odbrambeno-otadžbinskom ratu, na Trgu slobode, a za 12.00 časova svečana akademija u Domu kulture "Nebojša Glogovac".