VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo07/11/2019

DODIK: NASTAVAK PODRŠKE BANjALUČKOM UNIVERZITETU

 

BANjALUKA, 7. NOVEMBRA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Univerzitetu u Banjaluci 44 godine rada, te je naglasio da je svjestan koliko truda ova društveno odgovorna institucija ulaže u vlastiti razvoj i školovanje studenata.

 

"Radili smo i radićemo na važnim pitanjima za banjalučki Univerzitet da ga učinimo što jačim, važnijim i prilagođenijim potrebama društva. Želimo da uvedemo red u visoko obrazovanje, ali i kvalitet i odgovornost za školovanje kadra koji će biti konkurentan na tržištu rada", rekao je Dodik u obraćanju na svečanoj akademiji u Banjaluci povodom 44 godine rada Univerziteta u Banjaluci.

On je rekao da Srpska želi stabilan Univerzitet u Banjaluci, kojem će nastaviti da pruža logističku podršku i na planu poboljšanja materijalnog statusa zaposlenih i uslova rada za osoblje i studente.

Dodik, kome je Univerzitet u Banjaluci dodijelio Povelju za stalni i konkretan doprinos razvoju te visokoškolske ustanove, zahvalio je za ovo priznanje, koje mu je, kako je rekao, jedno od dražih.

"Univerzitet u Banjaluci visoko cijenim i želim vam svaki uspjeh i da svaki dan budete što bolji", poručio je Dodik.