VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija08/11/2019

VIŠKOVIĆ U BRATUNCU I MILIĆIMA

 

BANjALUKA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Premijer Republike Srpske Radovan Višković razgovaraće danas u Bratuncu sa načelnikom opštine Nedeljkom Mlađenovićem i otvoriti novi pogon firme "Tehnički remont Bratunac", a u Milićima će prisustvovati sastanku rukovodstva Unije udruženja poslodavaca Srpske i privrednika regije Birač.

 

Sastanak Viškovića i Mlađenovića biće održan u 10.30 časova u Domu kulture u Bratuncu, a u 11.15 časova predviđene su izjave, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U 11.30 časova Višković će sa rukovodstvom opštine Bratunac posjetiti mjesto izgradnje zgrade opštine u blizini Doma kulture.

Višković će u 12.00 časova prisustvovati obilježavanju krsne slave preduzeća "Tehnički remont Bratunac" - Mitrovdana, u prostorijama firme, a u 12.25 časova otvoriće novi proizvodni pogon u koji je uloženo više od milion KM i zaposleno 26 radnica.

Svečanosti u preduzeću "Tehnički remont Bratunac" prisustvovaće i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.

Generalni direktor kompanije Slavenko Ristić rekao je ranije Srni da novi proizvodni pogon predstavlja kompleks od tri objekta smještena na 3.000 metara kvadratnih u krugu kompanije u Bratuncu.

Ristić je istakao da je jedan objekat namijenjen za proizvodnju i montažu eksplozivnih materija u koji je postavljena linija za montažu minobacačkih, artiljerijskih i raketnih upaljača, kao i njihovih sklopova i podsklopova.

U drugom objektu je skladište eksplozivnih materija, a treći je namijenjen za skladištenje gotovih proizvoda.

Izjave za novinare predviđene su u 12.35 časova, nakon posjete novom proizvodnom pogonu.

Višković će u krugu preduzeća u 12.45 časova položiti vijenac na spomen-obilježje poginulim radnicima ovog i preduzeća "Kaolin".

U saopštenju se navodi da će Višković u motelu "Milići" u 15.00 časova prisustvovati sastanku rukovodstva Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i privrednika regije Birač.

Cilj Poslovnog foruma privrednika regije Birač jeste upoznavanje poslodavaca ove regije o prijedlozima mjera Unije udruženja poslodovaca Republike Srpske za program ekonomskih reformi Srpske od 2020. do 2022. godine, rekao je rnije Srni direktor Unije Saša Aćić.

On je pojasnio da je forum zamišljen kao dijalog predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, poslodavaca i predstavnika Unije udruženja poslodovaca Srpske.

Snimateljima i foto-reporterima biće omogućeno snimanje kadrova, a nakon sastanka su predviđene izjave za novinare.