VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana08/11/2019

ROGIĆ: BANjALUČKI BORCI NE SMIJU BITI ZABORAVLJENI

 

BANjALUKA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Banjaluka Goran Rogić izjavio je da ne smije biti zaboravljen herojski put banjalučkih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a posebno njih više od 1.000 koji su živote dali za Republiku Srpsku.

 

"Ratni put naših boraca bio je slavan. Dali su nemjerljiv doprinos u odbrani vjekovih ognjišta i za stvaranje Republike Srpske", rekao je Rogić novinarima u Banjaluci na obilježavanju krsne slave Boračke organizacije - Mitrovdana.

On je podsjetio da se od 2002. godine Mitrovdan obilježava kao krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da grad Banjaluka uspješno sarađuje sa Boračkom organizacijom i organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

On je rekao da je u protekle tri godine u Banjaluci sagrađeno nekoliko spomenika posvećenih borcima, a preostaje izgradnja centralnog spomen-obilježja.

"U ovoj godini ponovljen je i javni poziv za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i od iduće godine ćemo krenuti sa novim programom finansijske podrške stambenom zbrinjavanju", rekao je Radojičić.

Na groblju Sveti Pantelija položeni su vijenci za poginule banjalučke borce, a parastos je služen u Hramu Hrista Spasitelja. Slavski obred priređen je u hotelu "Bosna".

Vijence su položili predstavnici Vlade Republike Srpske, grada Banjaluka, Boračke organizacije, nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, porodice poginulih boraca i pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.