VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija08/11/2019

NOVO RUHO VRNjAČKE BANjE

 

BANjALUKA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Vrnjačka Banja želi da se predstavi u novom, modernom ruhu, s obzirom na to da je posljednjih godina doživjela preobražaj u turističkom smislu izgradnjom osam novih luksuznih hotela i uređenjem javnih površina, rekao je predsjednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

 

Đurović je istakao da Vrnjačka Banja na taj način nije samo lječilište, već lokomotiva razvoja banjskog i ukupnog turizma Srbije.

"Upravo taj koncept želimo da približimo ciljnim grupama, ne samo u okruženju već i dalje i u tome uspijevamo od Evrope do Amerike, ali se vraćamo našim dugogodišnjim gostima", rekao je Đurović novinarima.

Đurović je rekao da bi turistička konekcija Banjaluke i Vrnjačke Banje ubuduće trebalo da ide posredstvom avio-kompanija i dodao da očekuje dobar efekat buduće saradnje.

On je istakao da u Vrnjačkoj Banji građane Banjaluke doživljavaju kao svoj narod.

Đurović je zahvalio gradu Banjaluka i Srpskoj što su omogućili Vrnjačkoj Banji da u Banjaluci prezentuju svoje turističke mogućnosti.

Vanja Savić iz Turističke agencije "Unis turs" rekla je da je Vrnjačka Banja napredovala posljednjih godina, dodavši da sve više turista sa Balkana i iz Azije i Amerike dolazi u ovu poznato banjsko lječilište.

"S obzirom na to da je to u našem okruženju, radujemo se što ćemo našim turistima moći da prezentujemo potencijale Vrnjačke Banje i nadamo se da će veliki broj građana posjetiti ovo mjesto i osjetiti njegove blagodeti", navela je ona i dodala da Vrnjačka Banja, osim zdravstvenog, nudi i sve ostale vidove turizma tokom cijele godine.

Milica Radičević iz Specijalne bolnice "Merkur" u Vrnjačkoj Banji rekla je da je ovo zdravstveni centar, jedini koji se bavi zdravstvenim turizmom, odnosno koristi mineralne vode zajedno sa modernom dijagnostikom, laboratorijom, vrhunskom medicinom.

"Najveći broj ljudi posjećuje ovaj centar zbog dijabetesa. `Merkur` je nacionalni edukacioni centar za oboljele od dijabetesa, jedini u ovom dijelu Evrope i specijalizovana je ustanova upravo za ovu bolest", navela je ona.

Radičevićeva je rekla da se mineralna voda koristi i u fizikalnim terapijama, te u liječenju bolesti organa za varenje.

Direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje Ivan Trifunović rekao je novinarima da je ovo početak obostrane saradnje koja bi trebalo da rezultira i prvom posjetom turista iz Banjaluke za novogodišnje praznike.

On je pozvao turiste da posjete "kraljicu banjskog turizma", te da se dobro provedu za novogodišnju noć, dodavši da je za to dovoljno 10 KM.

Prezentaciju je u prostorijama Privredne komore Srpske organizovala opština Vrnjačka Banja uz podršku Turističke organizacije grada Banjaluka i Turističke agencije "Unis turs", te privrednih subjekata.