VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana08/11/2019

BORAČKA ORGANIZACIJA OBILJEŽILA KRSNU SLAVU

 

MODRIČA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Boračka organizacija Modriče obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan služenjem pomena i polaganjem vijenaca na spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u ovoj opštini.

 

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Željko Terzić rekao je da se obilježavanjem krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske odaje pošta svim borcima poginulim za Republiku Srpsku, kao i Srbima stradalim u prethodnim oslobodilačkim ratovima.

"Mitrovdan je i dan kada demobilisani borci sa porodicama poginulih boraca, predstavnicima vlasti, sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve i gostima evociraju uspomene na stvaranje i odbranu Republike Srpske, za koju je sa prostora Modriče poginulo 255 boraca i civila", rekao je Terzić.

On je podsjetio da u Modriči danas žive porodice 785 poginulih boraca i više od 700 ratnih vojnih invalida sa područja ove opštine, kao i prognani iz više od 30 opština bivše Jugoslavije.

Lomljenju slavskog kolača i slavskom ručku u Svetosavskom domu Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Modriči prisustvovali su i načelnik opštine Mladen Krekić, predstavnici organizacija i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskiog rata, preduzeća i institucija, te predstavnici mjesnih boračkih organizacija Modriče.