VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija08/11/2019

SA PREMIJEROM RAZGOVARANO O NOVIH PET PROJEKATA

 

BRATUNAC, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović izjavio je da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem razgovarano o novih pet projekata koji treba da budu realizovani na području ove lokalne zajednice, čija je vrijednost oko 50 miliona maraka.

 

Navodeći da je dogovoreno da će svi ti projekti biti realizovani u određenim fazama, Mlađenović je izjavio novinarima u Bratuncu da je jedan od projekata izgradnja zgrade opštinske uprave za šta je obezbijeđen milion KM iz sredstava Vlade Srbije u okviru programa pomoći opštinama Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, 600 hiljada maraka obezbijediće opština prodajom dijela lokacije na kojoj je bila stara opštinska zgrada, a 500 hiljada biće pomoć Vlade Republike Srpske.

Mlađenović je naveo da se ostali projekti odnose na izgradnju zaobilaznice oko Bratunca, izgradnju kružnog toka u ovom mjestu, regionalnog spomen-obilježja i uređenje parkirališta.

"Tema razgovora bila je izgradnja i graničnog prelaza što nije nadležnost ni Vlade Republike Srpske ni opštine koje su svoje obaveze izvršile, kao i Srbija koja je izgradila most vlastitim sredstvima. Republika Srpska izgradila je prilazne puteve i isplatila zemljište, opština je završila svoj dio posla, ali nivo BiH nije uradio svoj dio posla i izgradnja graničnog terminala zbog toga čeka", pojasnio je Mlađenović.

Mlađenović je izrazio nadu da će konačno u zajedničkim organima na nivou BiH pokazati razum i omogućiti da se ovaj projekat završi što bi bila osnova za brži razvoj opštine Bratunac i šire regije.

On je rekao da je današnji sastanka sa premijerom Republike Srpske nastavak dobre saradnje ove lokalne zajednice i Vlade i da je u posljednjih desetak godina u kapitalne investicije u Bratuncu uloženo oko 150 miliona maraka.