VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet09/11/2019

EVROPA TREBA DA STRAHUJE OD TERORISTA KOJE PODRŽAVA, NE OD IZBJEGLICA

 

DAMASK, 9. NOVEMBRA /SRNA/ - Sirijski predsjednik Bašar el Asad rekao je da je licemjerje to što evropske države strahuju da će im Ankara poslati izbjeglice u Evropu, a u isto vrijeme sponzorišu terorizam u Siriji.

 

U intervjuu za "Raša tudej" Asad je rekao da glavna zabrinutost Evrope ne treba da budu sirijske izbjeglice koje sada predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan prijeti da će poslati u Evropu, već "stotine hiljada" džihadista sa kojima Evropa sarađuje.

"Kako možete da se plašite ovih nekoliko miliona, većina njih su umjereni i tu je veoma malo terorista, a u isto vrijeme direktno podržavate teroriste, njih čak nekoliko stotina hiljada u Siriji, i za njih se ne bojite da će se vratiti u vašu zemlju?", upitao je Asad.

On je rekao da većina izbjeglica ne predstavlja opasnost, iako ima među njima i ekstremista, već da pravu prijetnju predstavljaju džihadisti.

On je rekao da je najopasnije za Evropu to što podržava teroriste u Siriji.

Opisujući odnos Evrope i Turske on je rekao da je to odnos ljubavi i mržnje.

"Iako EU 'mrzi' turskog lidera, evropske države moraju da ga saslušaju. Evropske države mrze njega, ali u isto vrijeme im treba", rekao je Asad.