VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/11/2019

NACRT ANP NA DNEVNOM REDU SJEDNICE

 

SARAJEVO, 12. NOVEMBRA /SRNA/ - Nacrt godišnjeg nacionalnog programa /ANP/ BiH 2018-2019. godina, te materijali Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH na predloženom su dnevnom redu za danas zakazane sjednice Savjeta ministara u tehničkom mandatu.

 

Predlagač Nacrta ANP-a je Komisija za NATO integracioni proces BiH, navodi se na veb-stranici Savjeta ministara.

Materijale Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija trebalo bi da čine informacija sa sveobuhvatnim planom mjera i aktivnosti radi rješavanja problema povećanog priliva migranata u BiH, informacija o stanju u oblasti migracija u BiH od aprila do septembra, te prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Među 76 tačaka predloženog dnevnog reda je i prijedlog imenovanja u institucijama BiH iz nadležnosti Savjeta ministara.

Predloženo je i razmatranje Nacrta sporazuma Savjeta ministara i Vlade Srbije o saradnji na realizaciji projekta auto-put/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo sa izvještajem o obavljenim pregovorima, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i transporta, kao i inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o finansiranju /mjere zaštite od poplava Republike Srpske/ između BiH i Republike Srpske te Evropske investicione banke.

Početak sjednice Savjeta ministara u tehničkom mandatu zakazan je za 12.00 časova.