VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika13/11/2019

U TOKU PRETRESI NA 12 LOKACIJA

 

SARAJEVO, 13. NOVEMBRA /SRNA/ - Službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH vrše pretrese na 12 lokacija na području Bihaća, Cazina, Sarajeva, Zenice, Visokog, Tuzle i Istočnog Sarajeva zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja, primanje dara i drugih koristi, te pranje novca, rečeno je Srni u Sipi.

 

Portparol Sipe Luka Miladinović rekao je da je u okviru operativne akcije kodnog naziva "Pero" u toku pretres stambenih i poslovnih objekata, ostalih prostorija i pokretnih stvari na ovim lokacijama.

On je istakao da se akcija sprovodi zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičena lica u ovom predmetu počinila navedena krivična djela.

"Aktivnosti se sprovode po naredbama Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog suda Bihać. O rezultatima akcije bićete blagovremeno upoznati", dodao je Miladinović.

Prema nezvaničnim informacijama, privedeno je nekoliko lica koja su se u proteklom periodu bavile nezakonitim izdavanjem fakultetskih i srednjoškolskih diploma.