VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija13/11/2019

ODRŽANO "VEČE JAHORINE U BEOGRADU "

 

BEOGRAD, 13. NOVEMBRA /SRNA/ - U Beogradu je održano "Veče Jahorine" na kojem su predstavljeni rezultati Olimpijskog centra "Jahorina" u protekloj sezoni i planovi za predstojeću sezonu.

 

Generalni direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevnaić rekao je na otvaranju da Jahorina ove godine očekuje još uspješniju zimsku sezonu, nakon prethodne koja je bila najuspješnija do tada, ali i ljetne koja je za 900 odsto premašila prethodne.

"Došli smo da prezentujemo šta smo to radili godinu dana, sve projekte koje smo pripremili za ovu zimsku sezonu, da kažemo šta je sve spremno - mnogo je infrastrukturnih projekata izgrađeno ovog leta, počevši od gondole, novog ski-lifta, staza, novih sistema za osnežavanje i jezera, novog sistema ski-data, kapija, jednostavno potpuno novo lice Jahorine", rekao je LJevnaić.

On je dodao da su od ove godine prvi put uvedene direktne autobuske linije iz Srbije zbog interesovanja skijaša iz Novog Sada i Beograda, te da su napravljeni paketi sa "Er Srbijom", kao i agencijama Ski-bus i Ski-pan Slovenije za velike ski-openinge.

"Došli smo da sve to prezentujemo i da, naravno, zahvalimo svima, počevši od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je sigurno najzaslužniji, potom Vlade Republike Srpske, predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, svih zaposlenih u Olimpijskom centru `Jahorina`, koji su radili svakodnevno prekovremeno i svakog vikenda i u ovom veoma kratkom roku stigli da to sve postignemo i realizujemo sve te projekte", rekao je LJevnaić.

On je najavio velike koncerte Saše Matića za 30. novembar, Brajana Ferija za 7. decembar, Đorđa Davida za 13. decembar, Ace Lukasa za 28. decembar i brojne druge, kao i mnogo promotivnih perioda i popusta.

LJevnaić je istakao da se očekuje da ove godine gosti iz Kine dođu u još većem broju, napominjući da je Kina dobila organizaciju Olimpijskih igara 2022. godine, za koje moraju da se pripreme.

"Imamo međunarodni aerodrom, imamo najbolji odnos cena - kvalitet, a za Republiku Srpsku im ne treba viza. Jednostavno, najkonkurentiji smo i mislim da su uglavnom zbog kvaliteta došli kod nas", rekao je LJevnaić.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović pozdravio je zvanice u ime predsjednika i premijera Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, ističući da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je Predstavništvo, radeći na promociji Olimpijskog centra "Jahorina" postalo dio projekta Vlade Srpske kojim ona Jahorini vraća stari sjaj.

"Ovaj projekat je od početka imao bezrezervnu podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, što je dovelo do toga da Jahorina sija kao 1984. godine", istakao je Cicović.

On je naveo da Jahorina svim skijašima garantuje 120 dana skijanja, te da se na taj način svrstala u red evropskih i svjetskih skijaških centara.

"Radeći dalje na infrastrukturnom povezivanju Olimpijskog centra sa Istočnim Sarajevom i Palama daje se veliki doprinos i razvoju Republike Srpske. Sve su to razlozi da dođete na Jahorinu", poručio je Ciciović.

Tradicionalnoj svečanosti u organizaciji Olimpijskog centra "Jahorina" prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije - spoljnih poslova Ivica Dačić, zaštite životne sredine Goran Trivan, te rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Svečanosti "Veče Jahorine u Beogradu" prisustvovali su i predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, te brojne zvanice iz javnog života.