VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija13/11/2019

KOŠARAC: USPJEH OLIMPIJSKOG CENTRA "JAHORINA" USPJEH JE REPUBLIKE SRPSKE

 

BEOGRAD, 13. NOVEMBRA /SRNA/ - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je večeras u Beogradu da je uspjeh Olimpijskog centra "Jahorina", uspjeh svih radnika, menadžmenta, Nadzornog odbora, ali i uspjeh Republike Srpske i institucija Republike Srpske koje su dale snažan doprinos razvoju Jahorine i Olimpijskog centra.

 

"To je dobro mjesto i mjesto dobrih ljudi koji afirmišu sport i ono što je posebno jeste da je Vlada Republike Srpske posljednjih godina uložila dosta napora kako bi Olimpijski centar bio konkurent svim ostalim skijaškim sprrtskim centrima", rekao je Košarac Srni uoči tradicionalne svečanosti "Veče Jahorine u Beogradu" u organizaciji Olimpijskog centra "Jahorina".

On je naglasio da je danas Jahorina promoter Republike Srpske, promorter politika Republike Srpske, sporta i turizma.

"Mislim da Jahorina, ta olimpijska ljepotica, prednjači u regionu kada je riječ o razvoju skijaškog sporta i generalno dobrih odnosa", naveo je Košarac.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić rekao je da Olimpijski centar "Jahorina" i njegov menadžment mogu biti uzor drugima i pokazatelj da je dosta toga i do samih ljudi.

"Oni su pokazali kako se od jednog resursa može napraviti nešto dobro, korisno i profitabilno", rekao je Đurić i dodao da je Republika Srpska puna takvih resusra koje treba iskoristiti.

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan rekao je Srni da je srpska ljepotica Jahorina postala, ako ne svjetski, onda evropski centar u punom kapcitetu zbog profesionalnog vođenja i neopisive ljepote.

"Ovaj naš srpski prostor prebogat je tim biodiverzitetima i možemo da se ponosimo ako uspijemo da to ne uništimo. Želim da Jahorina ostane ljepotica i da se koristi na način da to i njoj prija i da svi dođu u Srpsku i Srbiju i da ih upoznaju na najljepši način", istakao je Trivan.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je da je Jahorina posebno i svima drago mjesto.

"Češće sam tamo na ekonomskim i biznis forumima, nisam neki skijaš, ali Jahorina je posebno mjesto, kao i priroda i dragi prijatelji iz Srpske", dodao je Antić.

U klubu "Lafajet" u Beton sali u Beogradu večeras se održava tradicionalna svečanost "Veče Jahorine u Beogradu" u organizaciji Olimpijskog centra "Jahorina".