VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija01/12/2019

BiH DA SE UKLJUČI U REALIZACIJU PROJEKTA "TURSKI TOK"

 

BANjALUKA, 1. DECEMBRA /SRNA/ - BiH treba da zauzme aktivniju ulogu i uključi se u realizaciju kopnenog dijela projekta "Turski tok", ukazano je u zborniku radova sa naučnog skupa "Turski tok, geostrateški interes zapadnog Balkana-izazov i prilika za BiH", koji je održan u junu u Banjaluci.

 

U zborniku je ukazano da BiH, uključivanjem u ovaj projekat, treba da bude vođena isključivo svojim interesima i mogućnostima razvoja gasifikacije, gasne privrede i pratećih djelatnosti u smislu obezbjeđenja dovoljnih količina gasa, energenta 21. vijeka.

Svim radovima objavljenim u zborniku zajedničko je isticanje značaja realizacije projekta "Turski tok", imajući u vidu strateške, pravne, ekonomske, bezbjednosne i ekološke aspekte i mogućnosti u odnosu na zapadni Balkan, sa akcentom na prostor Republike Srpske i Federacije BiH, saopšteno je iz Udruženja "Centar za lobiranje" Banjaluka, koje je objavilo zbornik radova.

Recezenti Zbornika su redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Mile Dmičić, redovni profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Radivoje Mitrović i vanredni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Miloš Šolaja.

Zbornik je dostupan u prostorijama Udruženja.