VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet04/12/2019

VAN BASTEN SKUPO PLATIO "ŠALU"

 

AMSTERDAM, 4. DECEMBRA /SRNA/ - Nekada čuveni centarfor Holandije Marko van Basten neumjesno se "našalio" na televiziji "Foks sports", pozdravljajući nacističkim pozdravom, pa ga je kompanija "Elektronik arts" odmah izbacila iz igre "Fifa 2020".

 

Proslavljeni fudbaler, koji radi kao komentator na holandskoj televiziji "Foks sports", u emisiji uživo izgovorio je "Zig hajl", dobro poznati nacistički pozdrav.

Van Basten je mislio da je njegov mikrofon isključen, pa je na kraju razgovora novinara "Foks sportsa" i trenera "Heraklesa" Nijemca Franka Vormuta dobacio: "Zig hajl".

Tako je Van Bastenove riječi čula holandska javnost. On se odmah izvinio, vođstvo TV kuće suspendovalo ga je na sedam dana, a njegov honorar doniran je Institutu za istraživanje rata, Holokausta i genocida.

Tokom Drugog svjetskog rata ubijeno je oko 105.000 holandskih Jevreja, pa su mnoge javne ličnosti zatražili da Van Basten dobije otkaz, navode agencije.

Nakon što je cijela priča završila u javnosti, vođstvo proizvođača, izdavača i distributer video-igara "Elektronik arts" izbacilo je lik Marka van Bastena iz igre "Fifa 2020.