VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija06/12/2019

ŠTO PRIJE POČETI REALIZACIJU ZNAČAJNIH PROJEKATA

 

BANjALUKA, 6. DECEMBRA /SRNA/ - Prdsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH /FBiH/ i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.

 

"Očekujem mnogo od formiranja novog saziva Savjeta ministara i Vlade FBiH, jer zajedno imamo mnogo posla da uradimo, a prije svega da bude odblokirana realizacija važnih projekata. Srpska i FBiH u ovom momentu imaju blokiranih više od milijardu KM, kao i 200 miliona KM od `Elektroprenosa BiH`", rekao je Višković novinarima.

On je istakao da ima mnogo posla i da je spreman da razgovara o svim pitanjima važnim za građane BiH, odnosno Republiku Srpsku i FBiH.

"Uradiću svoj dio posla kako bi već od Nove godine počeli sa realizacijom važnih projekata. Nepotrebno smo izgubili više od godinu dana", kaže Višković.

Govoreći o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za narednu godinu, Višković je podsjetio da je veći za 110 miliona KM od ovogodišnjeg.

"To znači bolje plate i određena druga davanja koja su u interesu Srpske i boljeg života građana", rekao je Višković.