VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija06/12/2019

ZAVRŠENA STAMBENA ZGRADA ZA 14 PORODICA

 

PRNjAVOR, 6. DECEMBRA /SRNA/ - U Prnjavoru je, u okviru regionalnog stambenog programa Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, za 14 porodica izgrađena stambena zgrada vrijedna 630.000 KM.

 

Direktor Sekretarijata Marko Aćić i njegov pomoćnik Dragan Jurićević danas su o projektu razgovarali sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem i njegovim saradnicima, te posjetili ovaj stambeni objekat.

Aćić je nakon sastanka rekao da je opština Prnjavor pozitivan primjer dobre saradnje Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i lokalne zajednice koja je ispunila sve obaveze preuzete sporazumom.

"U opštini Prnjavor izgrađena je zgrada za 14 porodica iz kategorije interno raseljenih i izbjeglih lica koje bi nakon svih godina provedenih u kolektivnom ili alternativnom smještaju ovdje trebalo da se trajno smjeste", rekao je Aćić.

On je naglasio da se na ovaj način promoviše i Vladina politika Zakona o socijalnom stanovanju.

"Lica koja će biti useljena u ove stanove moći će ih koristiti do kraja života, a nakon toga se stanovi vraćaju na upravljanje opštini Prnjavor koja će internim aktima definisati kategorije koje će poslije moći koristiti ove prostorije", pojasnio je Aćić.

On je najavio da će na području opštine Prnjavor u narednom periodu biti izgrađeno i sedam individualnih stambenih objekata za povratnike.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš pohvalio je izvođača radova koji je tri mjeseca prije roka završio objekat i najavio da će uskoro biti završena procedura u vezi sa izdavanjem upotrebne dozvole.

On je naveo da bi objekat na upotrebu krajnjim korisnicima trebalo da bude predat u narednih mjesec dana.

"Zahvalio bih Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije koji je omogućio da Prnjavor bude dio ovog projekta. Danas smo razgovarali i o novim projektima, a vjerujem da će saradnja u narednom periodu biti još bolja i sadržajnija, na korist ljudi kojima je ovaj vid stanovanja potreban", rekao je Tomaš.