VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika06/12/2019

BORENOVIĆ SE SASTAO SA AMERIČKIM SENATORIMA

 

VAŠINGTON, 6. DECEMBRA /SRNA/ - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović učestvovao je na forumu Međunarodne demokratske unije /IDU/ u Vašingtonu i razgovarao sa američim senatorima, koje je upoznao o situaciji u BiH.

 

"Senatori su zainteresovani za situaciju u BiH, stepen razvijenosti vladavine prava, ekonomski napredak, posebno za migrantsku krizu koja pogađa ne samo BiH, nego i region i Evropu", rekao je Borenović.

On je nakon sastanka sa senatorima Patrikom Tumijem, Todom Jangom i Džonom Barasom, naveo da je razgovarano o izazovima sa kojima se susreće BiH, sa akcentom na korupciju, migrantsku krizu i integracione procese.

"Kroz članstvo u IDU održavamo kontakte koji će u budućnosti biti važni za poziciju naše zemlje i naroda", saopšteno je iz PDP-a.

U saopštenju se dodaje da Borenović predstavlja PDP na Izvršnom odboru IDU-a, tijelu koje usvaja odluke i politike koje sprovode stranke članice, čime se u određenoj mjeri kreiraju i tokovi politike u svijetu.

Ova svjetska asocijacija političkih partija desnog centra je u aprilu, na inicijativu PDP-a usvojila Deklaraciju o BiH, u kojoj se govori o potrebi izmjene Izbornog zakona, efikasnog pravosuđa i nepristasnog rada javnih medija.