VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika07/12/2019

UHAPŠEN OSUMNjIČENI ZA 20 TEŠKIH KRAĐA

 

BANjALUKA, 7. DECEMBRA /SRNA/ - Muškarac čiji su inicijali A.B. uhapšen je zbog sumnje da je od septembra 2017. do novembra ove godine počinio 20 teških krađa na području Banjaluke, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

 

Ovo lice uhapšeno je u akciji kodnog naziva "Bitola, koju su sproveli pripadnici Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška i Trećom policijskom upravom Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa stana u Kantonu Sarajevo koji je osumnjičeni koristio pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela, zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije "Lomači", cilindrične brave, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima.

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 105.215 KM.

Osumnjičeni je nakon krimanalističke obrade sproveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banjaluka, jer u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u BiH.

Tokom ovih aktivnosti izvršena je i kriminalistička obrada nad licima čiji su inicijali LJ.I. i E.A.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu.

Protiv lica A.B. nakon kompletiranja i dokumentovanja biće dostavljen izvještaj Osnovnom javnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenim krivičnim djelima.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su u toku.