VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo09/12/2019

OTKRIVENA POSLOVNA DOKUMENTACIJA FIRMI UHAPŠENOG LICA

 

SARAJEVO, 9. DECEMBRA /SRNA/ - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, u okviru akcije kodnog naziva "Madagaskar", oduzeli su predmete koji se mogu dovesti u vezu sa organizovanim kriminalom - jedan mobilni telefon, te poslovnu dokumentaciju firmi koje je uhapšeno lice registrovalo da bi moglo uvoziti supstance za proizvodnju droge.

 

Pripadnici Sipe, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, jutros su započeli operativnu akciju "Madagaskar", usmjerenu na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga, a u okviru koje je jedno lice uhapšeno.

U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Odžaka zbog osnova sumnje da su lica osumnjičena u ovom predmetu počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopšteno je iz ove agencije.

Uporedo sa ovim aktivnostima, koje se realizuju prema naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, nadležni organi na području Holandije vrše pretrese na 15 lokacija.