VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo10/12/2019

POSJETA ŠKOLAMA U MODINI

 

MODINA, 10. DECEMBRA /SRNA/ - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić danas je, tokom boravka u Izraelu, posjetila Osnovnu školu "Inbalim" i Srednju školu "Ironi Bet" u Modini i sa rukovodstvima razgovarala o organizaciji i načinu rada u ovim obrazovnim ustanovama.

 

"Razmijenili smo iskustva u vezi sa pravcima razvoja obrazovanja, organizacijom rada škola, te načinom izvođenja nastavnih i vannastavnih aktivnosti koje su u ove dvije škole bazirane na opštim saznanjima i novim tehnologijama i inovacijama", rekla je Trivićeva.

Ona je navela da Izrael ima razvijene informacione tehnologije značajno zastupljene u obrazovanju, kao i da je obrazovni sistem zasnovan na funkcionalnom znanju, cjeloživotnom učenju i inovacijama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

"Posjeta ovim školama potvrda nam je da smo na dobrom dobrom putu jer smo i mi opredijeljeni za veću primjenu novih tehnologija u obrazovanju, te interaktivniji način rada sa učenicima, a sve sa ciljem da osposobimo naše učenike za primjenu stečenih kompetencija", navela je Trivićeva.

Trivićeva boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Izraelu u okviru koje se sastala sa predstavnicima obrazovnih ustanova i vlasti.