VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana10/12/2019

RAZMOTREN PRIJEDLOG ODLUKA O RASPUŠTANjU SKUPŠTINA OPŠTINA RUDO I TESLIĆ

 

BANjALUKA, 10. DECEMBRA /SRNA/ - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je prijedloge odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić.

 

Pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Slavica Lukić rekla je u završnoj riječi da je na narodnim poslanicima da donesu odluku o tome da li će biti raspuštene skupštine opština Rudo i Teslić.

"Republička izborna komisija donijela je objektivan izvještaj da su referendumi građana za opoziv načelnika Rudog i Teslića zakonito sprovedeni", istakla je Lukićeva.

Ona je rekla da je zaključkom Vlade Republike Srpske Ministarstvo uprave i lokalne samouprave zaduženo da u ime Vlade inicijativu za raspuštanje skupština opština Rudo i Teslić dostavi Narodnoj skupštini na dalje postupanje u skladu sa zakonom.

Poslanik SNSD-a Pero Petrović rekao je da nisu tačni navodi da opština Rudo ne funkcioniše.

Tokom objedinjene skupštinske rasprave o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić, Petrović je rekao da opština Rudo donosi odluke i sasvim normalno funkcioniše.

"Postoje određeni problemi u ovoj opštini, zbog čega pozivam načelnika opštine Rudo i odbornike skupšinske većine da nađu zajednički jezik i da rade u interesu građana", naveo je Petrović.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je tokom skupštinske rasprave da je suština prijedloga odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić to što ne funkcionišu načelnici i skupštinske većine u tim opštinama.

Prijedlozima odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić predviđeno je da Narodna skupština Republike Srpske raspusti ove dvije skupštine opštine jer, nakon sprovedenog postupka opoziva, načelnici ovih opština nisu opozvani. /nastaviće se/mis/boj/ljlj