VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija15/01/2020

POVEĆANA GARANCIJA MALIM I SREDNjIM PREDUZEĆIMA

 

BANjALUKA, 15. JANUARA /SRNA/ - Evropski investicioni fond /EIF/ i Unikredit grupa postigli su sporazum o povećanju garancije inovativnim malim i srednjim preduzećima u Centralnoj i Istočnoj Evropi, saopšteno je iz Unikredit banke Banjaluka.

 

Izvršni direktor za investicije EIF-a Alesandro Tapi rekao je da će ovaj sporazum povećati ukupni portfelj sa 500 miliona evra na milijardu evra u korist oko 1.300 malih i srednjih preduzeća i kompanija male i srednje kapitalizacije.

"Ovaj rast dokaz je opredijeljenosti EIF-a i Unikredita unapređenju pristupa izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća koja posluju u centralnoj i Istočnoj Evropi", istakao je Tapi.

Sporazum omogućava Unikreditu da putem svojih devet banaka i šest lizing društava širom Centralne i Istočne Evrope ponudi dodatno finansiranje u vrijednosti od 500 miliona evra inovativnim kompanijama u BiH, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

To znači da će mala i srednja preduzeća i kompanije male i srednje kapitalizacije u tim zemljama imati pristup sredstvima od ukupno milijardu evra putem široke mreže Unikredita u Centralnoj i Istočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.