VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija18/01/2020

PAŠALIĆ UČESTVUJE NA GLOBLANOM FORUMU HRANE U BERLINU

 

BERLIN, 18. JANUARA /SRNA/ - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić učestvovaće danas u Berlinu u radu 12. Globalnog foruma hrane i poljoprivrede kojem će prisustvovati 75 ministara poljoprivrede iz cijelog svijeta.

 

Pašalić je rekao Srni da je Globalni forumu, čiji je domaćin ministar za poljoprivredu Njemačke Julia Klokner, dobra prilika za razmjenu mišljenja, usaglašavanje politika i poboljšanje ili uspostavljanje saradnje.

"Očekujem da ćemo imati brojne kontakte sa ministrima iz regiona i svijeta. Ovo je veoma važan skup i dobra prilika da unaprijedimo saradnju", naglasio je Pašalić.

Centralni skup ministara poljoprivrede u Berlinu biće održan od 9.00 do 13.30 časova, saopšteno je ranije iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Pašalić će potom prisustvovati okruglom stolu posvećenom IPARD programu koji organizuju njemačko Ministarstvo za poljoprivredu i hranu i Radna grupa za regionalni ruralni razvoj za Jugoistočnu Evropu.

Ministar Pašalić i njegov savjetnik Gordana Rokvić prisustvovali su juče i svečanom otvaranju 85. "Zelene sedmice", jednog od najvećih sajmova hrane u svijetu.

Tokom trodnevne posjete Berlinu, Pašalić je prisustvovao prijemu za ministre zemalja Jugoistočne Evrope koji je organizovala ministar za poljoprivredu Njemačke Julia Klokner.